top of page

Vill du utforska din kreativitet genom att måla? Längtar du efter att skapa utan att hamna in i prestation, självkritik och jämföranden med andra?

Är du nyfiken på att hitta ditt kreativa uttryck?

Då är du varmt välkommen till

Grundkurs och fortsättningskurs i

Vedic Art

 

IMG_3121.HEIC.jpg

De flesta barn tycker om att måla och uttrycka sig. Någonstans på vägen genom tonåren eller som vuxen slutar många av oss måla för att det lustfyllda, lekfulla byts ut mot självkritik och prestation. Precis så var det för mig. Jag har alltid älskat färg och form och ansett mig vara en kreativ person. Jag t o m gick målarkurser som vuxen fast jag ofta var upptagen av en känsla av otillräcklighet och ett jämförande med andra. Så var det fram tills jag gick grundkursen i Vedic Art. Helt plötsligt kunde jag vara i min egen kreativa skaparbubbla och måla utifrån lek och lust igen.

 

Vedic Art är ett sätt att komma i kontakt med sin kreativitet och måla bara för att det är kul. Metoden bygger på 17 principer om livet och konsten. Den är en kombination av det bästa från västerländsk konst och tusenåriga gamla vediska läror. Du kan läsa mer om metoden här: https://www.vedicart.com/sv/ursprunget

 

Den här kursen är uppdelad under 2 helger. För att gå hela grundkursen och gå igenom alla principerna så anmäler man sig till båda helgerna. Det går också bra att bara gå första delen naturligtvis.

 

Jag, Maria Lekenstam, kommer att leda er genom de 17 principerna och de övningar som följer med principerna. I lokalen kommer ni få hitta er egna ”Vrå” med bord och stol. Om du väldigt gärna vill måla vid staffli, så ta gärna med dig det. 

 

Vi målar inte med olja och sprayfärger p g a att det luktar, utan i första hand akrylfärger. Vill någon hellre använda akvarell, så går det också bra. Jag är själv inte så van vid det, utan vill du ha hjälp från mig är det bästa att hålla sig till akryl. Du kommer få en utförlig ”Bra att ha med sig-lista” i god tid innan kursen startar. Finns också möjlighet att använda sig av material som jag köper in för en extra kostnad. 

 

Pris om du har med dig eget material:

Första helgen lör-sön 2 dagar 2000 kr och andra helgen fre-sön 3 dagar 2400 kr eller om du betalar båda helgerna på en gång 4200 kr

 

Jag kommer att återkomma med datum och plats. Troligen kommer det bli en kurs under våren och en under hösten. För er som redan gått en grundkurs kommer jag också erbjuda Fortsättningskurs samma helger. Det ser jag verkligen fram emot!

 

Jag som håller i kursen heter Maria Lekenstam. Jag arbetar med organisationsutveckling och ledarskap i mitt egna bolag Positive Change Consulting www.positivechange.se Jag är också konstnär i Lekenstam Art www.lekenstamart.se

För tillfället är jag extra nyfiken på vad som händer när organisationskonsulten och konstnären slår sina kreativa hjärnor och själar ihop. Vad kan uppstå då??

Mia_final_2 kopiera.jpg

Om du vill följa mitt konstnärskap så gör du det enklast på Instagram @marialekenstamart eller via min hemsida www.lekenstamart.se

ML_logo.jpg
bottom of page